Kortfilmsdagen


Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla olika tänkbara sorter.

 
I år anordnas kortfilmsdagen för fjärde gången i Halmstad, denna gången i Sturegymnasiets medietek; hörsalen. Ta en paus i julruschen – vi bjuder på gratis kortfilm, glögg och pepparkakor. Missa inte chansen att se de senaste halländska kortfilmerna och guldkorn från hela Sverige. Träffa några av filmernas regissörer och mingla med andra kortfilmsälskare på plats!
 
I år visar vi dessa fantastiska filmer:
 
”Across the Andes” av Henrik Dahlbring (Dokumentär, 25 minuter) “Sju år efter pappans självmord träffas syskonen Anna och Henrik Dahlbring för att prata om sin pappa och hans påverkan på deras liv.”
 
”Anna och Tomas skiljer sig” av Marcus Carlsson (Fiktion, 13 minuter) “Anna och Thomas ska skilja sig, men resan till advokaten är kantad av tvivel och starka band dem emellan.”
 
“Flaskhals” av Pella Olsson (Fiktion/Animation, 3 minuter) “När det monotona arbetet vid ett transportband plötsligt rubbas uppdagas sanningen om den verkliga arbetssituationen på fabriken.”
 
”Hat Trick” av John Anderberg (Fiktion, 4 minuter) – REGISSÖR PÅ PLATS! “En kvinna kör på en oupplyst grusväg i natten. Ett sms får henne ur balans och plötsligt kör hon på en människa. När en annan bilist stannar tar det en oväntad och obehaglig vändning.”
 
“Hemtjänst” av Theodor Solin (Fiktion, 14 minuter) “Alex gör mindre hälerijobb hos äldre i hemtjänstens förklädnad. Hans uppdragsgivare Leon har ett vinnande sätt och en räv bakom örat. När Alex börjar ifrågasätta Leon blir han inblandad i ett familjedrama som snabbt eskalerar.”
 
“Ingen lyssnar” av Elin Övergaard (Fiktion, 15 minuter) “Ett nytt HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn skall öppnas och kommunen har bjudit in till samtal med de boende i området.” Vinnare av STARTSLADDEN vid Göteborg Film Festival 2019.
 
“Madre” av Rodrigo Sorogoyen (Fiktion,19 minuter, 2017, Spanien) ”En vardaglig konversation mellan Marta och hennes mamma förvandlas till ett tragiskt lopp mot klockan när Marta får ett telefonsamtal från sin son.” OSCARSNOMINERAD för Bästa kortfilm.
 
“The Kayak Roll” av Frida Franker (Fiktion, 6,30 minuter) ”Det är högsommar på den svenska västkusten. En ung man gör en film där han visar olika sorters eskimåsvängar för sina följare på nätet. Det går inte riktigt som han tänkt sig.”
 
Vi bjuder också på en work-in-progress-visning av den halländska kortfilmen ”Toys Are Us!!” av Jimi Vall Peterson – REGISSÖR PÅ PLATS! “Med surfplattan i knät sitter den lilla pojken hemma i soffan. En vuxen har hjälpt honom att söka på internet efter traktorvideor. Men pojken klickar sig vidare ifrån de ursprungliga sökresultaten och hittar något helt annat.”
 
FRITT INTRÄDE, Från 15 år Kl 18-20, Sturegymnasiets medietek; Hörsalen

 

 
ANMÄL DIN PLATS GENOM ATT TRYCKA ”KOMMER” PÅ FACEBOOK: HÄR
 
ELLER SKICKA ETT MEJL TILL: KONTAKT@FARGFILM.SE
 

Kortfilmsdagen är ett initiativ från Svenska Filminstitutet och Folkets Bio (läs mer på: www.kortfilmsdagen.org) och arrangeras i Halmstad av Färgfilm.