Filmkväll på Laxön

DETTA EVENEMANGET HAR GENOMFÖRTS! TACK TILL ALLA SOM KOM! VI SES NÄSTA GÅNG!

Välkommen till en magisk filmvisning utomhus på Laxön – med nostalgi och myskänsla den 31e augusti!

 
Vi visar den svenska filmklassikern MITT LIV SOM HUND i regi av Lasse Hallström, och JOIN THE FLUMERIDE – den kultförklarade parodin på Gyllene Tider och Roxette från 1998, producerad i Halmstad på Sturegymnasiet. Innan visningen av Join the Flumeride får vi besök av filmens producent och Halmstads filmikon Tomas Bergman.

 
Innan visningen är det tipsrunda runt ön för alla som vill. Vinnare presenteras efter sista filmen. Filmrelaterat pris utlovas!
 

– Fritt inträde, passar alla åldrar !
– Tipsrunda med filmtema, vinnare presenteras efter Mitt liv som hund och pris utdelas.
– Möjlighet att köpa fika, kaffe, alkoholfri dryck, popcorn och korv till billiga priser under hela kvällen.
– Stolar finns (sittdyna/filt medtages om så önskas).
– Det finns tak så vi kör oavsett väder!
 

Program
 

17:00-20:00 – Tipsrunda, löpande

19:00 – Join the Flumeride (Tobias Persson, 1998) + presentation – ca. 60 min (Förfilm: GESSLEDAY)

20:30 – Mitt liv som hund (Lasse Hallström, 1985) – ca. 1h 45 min

ca. 22:20 – Vinnare av tipsrunda presenteras, pris delas ut

Laxön är en drogfri plats och evenemanget helt fritt från alkohol och andra droger.
 

Arrangörer för kvällen är Färgfilm, Filmvännerna och Maple Motion.
 

I samarbete med IOGT-NTO och med stöd från Ung i Halmstad (Idépeng) – Halmstads kommun.
  
Om filmerna:
 

Join the Flumeride (Tobias Persson, 1998) – 56 min
 

I Tobias Perssons klassiska mockumentär berättas den ”sanna” historien om Pierre Gaffel och banden Gula Tidningen och Pincette. Vi bjuds på ”en färgsprakande musikalisk resa genom USA-ettor, barréackord och intressanta frisyrer.”
 

Filmen, som producerades i samarbete med Sturegymnasiet i Halmstad, uppnådde snabbt kultstatus och DVD-releasen har blivit ett samlarobjekt bland Roxette-fans över hela världen. Denna kärleksfulla parodi på Roxette och Gyllene Tider visas nu bara några veckor efter att det sistnämnda bandet gjort sin avskedskonsert i hemstaden Halmstad!
 

“Efter att ha sänts i svensk tv 1999 fick filmen kultstatus och blev snabbt ett samlarobjekt bland Roxette-fans över hela världen. Första DVD-upplagan kom 2004 och sålde slut direkt.”
 

Mitt liv som hund (Lasse Hallström, 1985) – 1h 41min
 

I Lasse Hallströms dubbelt Oscarsnominerade mästerverk ”möter vi 11-årige Ingemar som bor med sin bror och sjuka mamma. Han har det lite jobbigt just nu, fast inte lika jobbigt som Laika, hunden de sände ut i rymden. Ingemar skickas i väg för att tillbringa sommaren ute på landet hos sin morbror. Där möter han en rad människor som kommer att förändra hans liv.”
 

Den då 11-årige Anton Glanzelius vann en Guldbagge för sin lika delar komiskt och dramatiskt begåvade insats i filmen! Filmen blev även startskottet för Hallströms långvariga och mycket framgångsrika internationella karriär!
Men Mitt liv som hund förblir en av regissörens mest personliga filmer – och är med rätta en av den svenska filmhistoriens allra mest älskade filmer!
 
 

Se korta utdrag ur filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=fXYcuxT3Nw8