Hej, det var längesen..

Titel: Hej, det var längesen..

Kategori: Hybrid (fiktion/dokumentär)
Genre: Drama/dokumentär
Längd: 40 minuter

Manus och regi: Johanna Andersson & Jimi Vall Peterson
Produktion: Färgfilm, i samproduktion med NBV Halland. I samarbete med Region Halland och Länsstyrelsen Halland


Vi har träffat fyra unga vuxna som alla vuxit upp i familjer med missbruk, eller som själva levt i missbruk. Vi frågade dem vad de skulle vilja säga till sig själva som barn. Det här är deras berättelser.

 

I tre olika filmer får vi följa Jolin och systrarna Caroline och Bea – som träffar sig själva som barn – och Marcus, som berättar om sitt liv. De har alla sina unika historier men också mycket gemensamt. De har alla gått igenom svåra perioder i sina liv, och är levande bevis på att det finns ljus i slutet av tunneln!
 

 

Jolin växte upp med en pappa som var en utav alkoholisterna på parkbänken och en mamma som dolde sitt missbruk. Jolin växte upp i ett stökigt hem och tog mycket ansvar – ansvar som ett barn inte ska behöva ta. För att komma bort spenderade hon mycket tid i stallet. Hon försökte dölja allt jobbigt, genom att hålla det på insidan. Men till slut gick det inte längre att hålla tillbaka. Trailer
 

 

Caroline och Bea är systrar. Caroline är ett år yngre men alla tror att hon är storasyster. Systrarna växte upp i en instabil miljö med en pappa som drack för mycket alkohol och en mamma som ljög. Systrarna hanterade situationen olika. Caroline bråkade mycket i skolan, medan Bea vände allt inåt. Men de hade alltid varandra och på stranden kunde de andas ut.
 

 

Marcus började dricka alkohol när han var 12 år. Han hamnade i umgängeskretsar som präglades av mycket våld. Han pratade inte om sina känslor och skulle inte visa sig svag inför andra. Detta drog Marcus till slut djupt in i ett missbruk. I denna film berättar Marcus om hur han lyckades ta sig ur missbruket och förändra sitt liv.

Filmerna går att beställa för privat bruk, men också för visning inom verksamhet som inte är privat, så som inom företag, institution, organisation, förening o.s.v.

 
 
Kostnad för visning inom verksamhet som inte är privat:
650 kr exkl. moms

Vad ingår?

  • Alla tre filmer (40 min)
  • Digital fil och en fysisk kopia (DVD eller Blu-ray)
  • Studiematerial

 
 
Kostnad (Privatperson):
99 kr inkl moms

Vad ingår?

  • Alla tre filmer (40 min)
  • Digital fil och en fysisk kopia (DVD eller Blu-ray)

 Vid intresse – mejla namn/organisation + önskat användningsområde till kontakt@fargfilm.se